Sistem Belgelendirme
Hizmet verdiği sektörde daima ileriye gitmeyi amaçlayan, verimli büyüme ve gelişmeyi hedefleyen, bu hedeflerini gerçekleştirerek müşteri portföyünü ve satışın arttırmak isteyen şirketlere sistem belgelendirme ve eğitim hizmeti verilmektedir. Çeşitli kalite standartlarını ele alarak bu standartların üzerinde üretim ve satış yapılmasını sağlayan, dolayısıyla şirketlerin kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmasını sağlayan sistem belgelendirme hizmetleri, küçük ve orta ölçekli birçok firma tarafından talep edilmektedir. İlgili belgelerin edinilmesi halinde hem şirket yapısında profesyonelleşme hem çalışanların veriminin arttırılması hem de satış ve kâr oranlarında yükseliş gözlemlenmektedir. Bulunulan sektörlere göre çeşitli bir veya birkaç belge edinilmesi şirketlerin her anlamda gelişmesini ve kurumsallaşmasını sağlamaktadır.
ISO “International Organization for Standardization” ifadesinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı olarak “Uluslararası Standardizasyon Örgütü” anlamına gelen bu yapılaşma her anlamda verimi ve kaliteyi arttırmayı amaçlayan, zararı en aza indiren belirli standartları şirket bünyelerine katmak amacıyla çalışmaktadır. Şirketlerin, derneklerin ve organizasyonların talebi üzerine birçok sistem belgelendirmesi edinilerek şirket yapısında önemli gelişmeler gerçekleştirilmektedir.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
ISO 9001 Belgesi onlarca farklı sektördeki firma için üretim aşamasından satışa kadar olan bütün süreçlerin belirli kalite standartlarının üzerinde işlemesini sağlamaktadır. Hem şirket yapısına hem de müşteri sayısına direkt olarak etki eden bu sistemle rekabeti daha üst kalitede tüketicilere sunarak gerçekleştirmektedir.
ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi
ISO’nun bu sistemi de işletmelerin üretimden satış aşamasına kadar olan bütün sürecin çevreye verdiği zararın minimize edilmesini ve mümkünse tamamen yok edilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Çevre Yönetim Sistemi’nin temelinde doğal kaynakların daha doğru kullanılmasını ve havaya, suya ve toprağa verilen zararların mümkün olan en az düzeye indirilmesini sağlamak amacıyla uygulanmaktadır.
OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, çalışanların daha güvenli bir ortamda çalışmasına ortam hazırlayan bir sistemdir. Çalışma şartlarının zor olması, can ve mal kaybı yaşatabilecek tehlikeli durumların ortadan kaldırılması için bu standartların uygulanması son derece önemlidir. Aynı zamanda çalışanların güvenli bir ortamda çalışması onların verimliliğini ve motivasyonunu da arttıracağından işletmelerin gelişimini de doğrudan etkilemektedir. İşletmelerin iş güvenliğine olan duyarlılığının arttırılması hem şirketler hem de tüketiciler nezdinde imaj gelişimine olumlu katkı sağlamaktadır.
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Gıda sektöründeki bütün kuruluşları kapsayan bu sistemde ilgili bütün ürünlerin üretiminden satışına kadar olan süreçlerin kontrolünün sağlanması için Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi geliştirilmiştir. Hammadde kalitesinden ambalajlama kriterlerine, tedarikçi seçiminden ürün muhafaza şartlarına kadar bütün sürecin kaliteli bir biçimde ilerlemesi ve verimliliğin arttırılması için geliştirilen bu sistem de gıda firmalarının gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
Gerek dijital gerekse basılı ortamlarda bilgi güvenliğinin korunmasını sağlayan bu sistemde iş sürekliliğini arttırmak, veri kaybının önüne geçmek, istenmeyen kişi ve kurumların işletme kaynaklarını elde etmesinin önüne geçmek ve kazancı arttırmak amaçlanmıştır. Şirketlerin bütün basılı, sözlü ve elektronik ortamlarda bulunan verileri bir bütün olarak bilgi güvenliği kapsamında korunmaktadır.